Yhtiömme nimi viittaa vahvasti kukkiin, mutta mikä on käytännössä roolimme kukkien logistiikkaketjussa?

Suoranaisia kukkalähettejähän me emme tosiaan nimestämme huolimatta ole. Käytännössä lämpösäädellyissä kuljetusyksiköissämme kyydissä kulkevat kukkatukkujen meiltä tarkasti tilaamat toimitukset, jotka noudamme ja lastaamme Hollannista sekä jakelemme sovitun mukaisesti kukkatukkuihin. Kukkatukuista kukkatilaukset siirtyvät sitten edelleen yksittäisiin kukkakauppoihin joko jakeluautoilla tarkempina paikallistoimituksina tai siten, että kukkakauppias noutaa itse kukat tukusta.

Yksi toimintamme merkittävistä solmukohdista on Hollanti, sillä siellä sijaitsevat kukkien logistiikkaketjun kannalta merkittävät keskittymät. Hollannin Aalsmeeriin kukat saapuvat  hollantilaista kukkatarhoista, mutta paljon myös muilta kasvattamoilta ympäri maailman. Huutokaupassa kukka-alan hintatietoiset ammattilaiset tekevät kukista parhaat diilit.

Meidän roolimme tässä logistisessa ketjussa on toimittaa nämä rakkaudella kasvatetut ja kukkatukkujen ja -kauppojen huolella valitsemat kukat Hollannista Saksaan ja sieltä laivan kyydillä Suomeen, niille soveltuvissa lämpötiloissa tietenkin!

Yrityksemme nimi juontaa juurensa yrityksen perustamisen alkuajoilta: vuonna 1990 liikkeelle lähdettiin nimittäin täysin kukkatoimituksiin keskittyen! Tällä hetkellä kukkakuljetusten osuus kaikesta kuljetettamastamme tavarasta on vajaa kolmannes. Sesonkeina, kuten äitienpäivänä tai valmistujaisten aikaan, osuus toki kasvaa.