Tämän vuoden aikana uusimme kalustoamme merkittävissä määrin. Kalustomme koostuu 17:sta autosta, joista 15 vaihdetaan uusiin Mercedes-Benz Actros 1845 4×2 -vetoautoihin Oy Veho AB:n toimittamina. Uusien, kaksiakselisten vetoautojen voimanlähteenä toimii nyt kuusisylinterinen OM 471 -moottori, jonka suurin teho on 449 hevosvoimaa ja vääntömomentti 2 200 newtonmetriä. Kuvassa ensimmäiset meille luovutetut seitsemän autoa.

Kevään myötä taloon tulleet vetoautot edustavat Mercedes-Benzin uusinta teknologiaa parhaimmillaan ja niiden turvavarustelu on korkeimmalla mahdollisella tasolla.

Meille olennaista on aina ollut se, että liikenneympäristön haasteet tunnistetaan ja niihin vastataan aktiivisesti. Flowertrucksilla tärkeänä teemana kautta aikain onkin ollut liikenneturvallisuus, autojen hyvä varustelu ja turvallisuutta tukevat tekniset valinnat”, kertoo toimitusjohtaja Pasi Ruokostenpohja.

 

Miten uudet ajokit sitten eroavat edellisistä, vuonna 2013 päivitetyistä?

Turvallisuus. Uusitun kaluston myötä ammattikuljettajiemme työtä tukee myös uusin turvallisuusteknologia. Esimerkiksi Active Brake Assist 4 -hätäjarruavustinten ominaisuuksiin kuuluu jalankulkijoista ja pyöräilijöistä varoittaminen sekä tarvittaessa myös ajoneuvon jarruttaminen itsenäisesti. Autojen kehittynyt tutkateknologia on suurilta osin säästä ja valaistuksesta (esim. hämärä, sumu ja sade) riippumaton ja toimii siten hyvänä varajärjestelmänä kuljettajillemme.

Kannattavuus. Jatkossa liikkeellä ollaan myös entistä taloudellisemmin, sillä uusiin autoihin on tehty uudenlaisia polttoainetta säästäviä innovaatioita ja polttoaineen kulutus on optimoitu tarkasti. Pienempi polttoainekulutus tarkoittaa meidän näkökulmastamme luonnollisesti myös kustannustehokkuutta ja sen myötä parempaa kannattavuutta.

Viihtyvyys. Lisäksi uusissa autoissamme on suuri, nimenomaan kansainvälisen kaukoliikenteen kuljettajien tarpeita ja toiveita silmällä pitäen suunniteltu GigaSpace-ohjaamo, joka tarjoaa kuljettajalle oikein mukavissa määrin sisä- ja säilytystilaa. Tilantuntu ja uudet modernit työpisteet edistävät merkittävästi kuljettajien viihtymistä ja työnteon mukavuutta.

Uptime-palvelu. Uuden kaluston myötä uutta on nyt myös tuoreiden Actrosien huolenpitosopimus ja Uptime-palvelu, joiden avulla jatkossa taataan se, että autot voidaan pitää liikkeellä mahdollisimman tehokkaasti. Uptime-palvelun myötä kyetään ennakoimaan autojen huollon ja korjauksen tarvetta aiempaa paremmin. Palvelun kyky päätellä ja informoida huollon tai korjauksen tarpeesta ennalta käsin perustuu palvelun keräämään tietoon ja sen analysointiin. Käytännössä tietoa kerätään useista eri Mercedes-Benz -kuorma-autoista ja tietojen analysoinnin keinoin voidaan nimetä ennusmerkkejä, jotka voivat tietyn ajan kuluessa johtaa tarpeeseen korjata ja huoltaa kalustoa.

LUE LISÄÄ uusista vetoautoista ja niiden varusteluista.