Jussi vaihtoi työt rekasta Hollannin terminaaliin

Jussi Kinnunen työskentelee terminaaliesimiehenä Flowertrucks Oy:n terminaalissa Bleiswijkissä, Hollannissa.

”Lyhyesti sanottuna minun työtäni on olla kartalla siitä, mitä tavaraa meille tänne tulee ja mitä täältä lähtee”, Jussi kertoo.

Hieman pidemmin kerrottuna Jussi auttaa purkamaan ja lastaamaan autoja, tekee paperitöitä kuten täyttää rahtikirjoja, ja pitää silmällä kaluston kuntoa ja korjaustarpeita.

Uudenlainen elämä Hollannissa

Bleiswijkin terminaali sijaitsee lähellä Rotterdamia. Terminaalia käytetään kuljetettavien tavaroiden välivarastona, ja siellä voidaan tarvittaessa järjestellä kuormia uudelleen. Isoon pihaan mahtuu useampi auto laituriin kerralla, ja sosiaalitiloissa kuljettajat pääsevät lepäämään, kokkaamaan ja näkemään työkavereita.

Jussi aloitti terminaaliesimiehenä maaliskuussa 2023. Sitä ennen hän ajoi Flowertrucksin rekkaa viitisen vuotta. Uusi työ terminaalissa tarkoitti myös muuttoa Hollantiin.

”Kun ajoin rekkaa, pyörin Hollannissa melko paljon, joten ympäristö oli ennestään tuttu. Mutta onhan se vähän erilaista nyt, kun olen koko ajan täällä. Olen ihan hyvin viihtynyt. Siihen vaikuttaa paljon paikka, jossa asun. Minulla on asunto rauhallisessa, hiljaisessa maalaisidyllissä vähän syrjässä, noin kymmenen kilometrin päässä työpaikalta”, Jussi sanoo.

Terminaaliesimiehen työ on tuonut 39-vuotiaan Jussin elämään uudenlaista säännöllisyyttä.

”Olen tehnyt vuorotyötä ja reissuhommaa melkein 20 vuotta. Nyt ensimmäistä kertaa teen säännöllistä päivätyötä. Vaikka yövalvomiset ei ole koskaan haitanneet, olen tykännyt säännöllisestä päivärytmistä ja siitä, että saan nukkua yöt”, Jussi kertoo.

Flowertrucksille Jussi päätyi alun perin kuljettajakollegan suosittelemana. Hän kävi välillä ajamassa rekkaa muissa firmoissa, mutta palasi sitten takaisin ”Flowerille”. Hänen mielestään työssä ja samalla koko firmassa parasta on porukka.

”Meillä on ihan oikeasti ja aidosti hyvä työyhteisö ja porukka, millä teemme hommia. Se on tänä päivänä aika harvinaista, varsinkin tällä alalla, ja sanon sen kokemuksesta. Tiivis työyhteisö, se on minulle tärkeä asia ja myös koko firman vahvuus”, Jussi sanoo.

Tutustu myös näihin asiantuntija artikkeleihin

Kuusi DAF-vetoautoa

New DAF trucks reduce fuel consumption and emissions

Flowertrucks  Oy  is bringing six new DAF trucks in its fleet. These Dutch-made vehicles will be in traffic during this spring. The first DAF XG 450 FT ...
Lue lisää
Kuusi DAF-vetoautoa

Uudet DAF-vetoautot vähentävät polttoaineenkulutusta ja päästöjä

Flowertrucks Oy on hankkinut kuusi uutta DAF -vetoautoa. Hollantilaisvalmisteiset autot otetaan liikenteeseen kevään aikana. Ensimmäinen DAF XG 450 FT on ...
Lue lisää

Ajankohtaista työhakemuksista

Olemme saaneet paljon työhakemuksia. Kiitos hakemuksistanne! Olemme otettuja siitä, että niin moni haluaisi meille töihin ja että ala kiinnostaa. Valitettavasti ...
Lue lisää
Scroll to Top